Момче на 17 години от Бургас почина от инфаркт. Близки на

...
Момче на 17 години от Бургас почина от инфаркт. Близки на
Коментари Харесай

17-годишно момче си отиде от друсан чай в Бургас

Момче на 17 години от Бургас умря от инфаркт. Близки на момчето споделили пред полицията, че младежът постоянно пушил " друсан чай ". Това е новата известна дрога след подрастващите, като билката, смесена със синтетични субстанции, е изключително рискова.

Полицията в Бугас започва акция против производството и разпространяването на по този начин наречения " друсан чай ". При акцията в бургаския кв. " Победа " преди ден полицията попада на мобилна лаборатория за друсан чай в една от къщите.

" Общо 4 адреса бяха тествани. Бяха арестувани 5 лица на адресите, като на един от адресите в миг на подготвяне на т.нар „ друсан чай “ бяха арестувани две от лицата ", споделя Стамат Христов, шеф на Участък " Победа " към Първо РУ-Бургас.

По информация на Българска национална телевизия друсаният чай играе роля на сурогат на марихуаната, само че е в пъти по-опасен от нея, изключително за млад организъм, какъвто е и казусът с умрялото момче. Синтетичните субстанции, които се впръскват в билките, засягат мозъка и повреждат нервната система.

" Много от тях не са включени в забранителния лист и това е като легенда, че те няма да бъдат хванати и няма да бъдат осъдени. Но неравномерното разпространяване върху самата листна маса на тази течност, на тази синтетика, в действителност води, както в този случай с това момче, за което още не знаем дали е от това, само че доста евентуално от него да е, даже до смъртни случаи ", акцентира Росица Димова, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции в Бургас.

Наркотикът е известен измежду младежите, тъй като е на ниска цена и наличен. Според другите разфасовки може да се откри и за пет лв..

От Първо РУ-Бургас допълват, че опиатът е елементарен за производтво.

Според статистиката във всеки един квартал на градовете у нас към този момент има дилъри, които създават друсан чай. За това и акциите на полицията не престават.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР